30 ianuarie – Ziua internațională pentru Nonviolență în Școală, marcată de polițiștii sătmăreni

Filtrează după județ

Desfășurată în: Satu Mare

Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală” este marcată anual încă din 1964, la data de 30 ianuarie, ca un omagiu adus lui Mahatma Gandhi, simbolul nonviolenței în lume. Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare – Biroul Siguranța Școlară organizează și în acest an o serie de activități pentru a marca importanța Zilei Internaționale pentru Nonviolență în școală, menite să sensibilizeze elevii să adopte comportamente bazate pe toleranță și respect.

Cu acest prilej, Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare lansează la nivel local  campania ,,Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale?  Fii informat, alege inspirat!”, o campanie pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară, adresată elevilor de gimnaziu.

Campania se desfășoară la nivel național, prin structurile de siguranță școlară ale poliției și are ca scop creșterea conștientizării în rândul elevilor a consecințelor faptelor ce intră în sfera violenței școlare: amenințare, bullying, agresiuni, injurii dar și promovarea toleranței și a rezolvării pașnice a conflictelor.

În județul Satu Mare, campania se va derula în perioada ianuarie-iunie a.c., în 5 școli partenere: Școala Gimnazială Grigiore Moisil, Liceul cu Program Sportiv, Liceul de Arte Aurel Popp, Școala Gimnazială Iuliu Coroianu Craidorolț și Școala Gimnazială Terebești. Activitățile vor fi susținute de polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Satu Mare și au ca grup țintă elevii claselor VI-VIII din școlile partenere, precum și părinții și cadrele didactice.

Pentru a marca deschiderea campaniei și a asigura un caracter participativ al tuturor elevilor vizați, polițiștii lansează la data de 30 ianuarie a.c., în cele 5 școli menționate anterior, un concurs de logo-uri și slogane pe tema ,,Siguranța școlară”.
Fiecare clasă participantă va crea propriul logo și slogan, lucrări ce vor putea fi votate de toți elevii din școala respectivă pentru a desemna lucrarea ce va reprezenta școala în etapa județeană. Concursul va avea și o fază națională la care vor fi înscrise lucrările câștigătoare la nivelul fiecărui județ.

Alte activități:

Activități ale polițiștilor sătmăreni, premergătoare Zilei Poliției Române

Joi, 21 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare, în parteneriat cu Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare și reprezentanți ai Cubul Moto BLUE KNIGHTS ROMÂNIA V au desfășurat un nou eveniment premergător marcării Zilei Poliției Române, gazdele fiind elevii de gimnaziu și liceu,

Citește tot »

Activități ale polițiștilor sătmăreni pentru promovarea profesiei de polițist din 19 martie a.c.

Premergător marcării Zilei Poliției Române, în data de 19 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare – Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, Serviciul Acțiuni Speciale și Biroul Siguranța Școlară au fost invitații elevilor din ciclul primar și gimnazial ai Școlii Gimnaziale ,,Octavian Goga” Satu Mare la un eveniment axat pe promovarea profesiei de polițist.

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente