Activități informativ-preventive ale polițiștilor din Vâlcea desfășurate în cadrul Campaniei ,,Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția.”

Desfășurată în: Vâlcea

La data de 11 noiembrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea – Biroul Siguranța Școlară și Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu Serviciul Ordine Publică au desfășurat activități de prevenire pentru combaterea consumului de droguri, precum și pentru prevenirea infracțiunilor cu violență.

Astfel, în cadrul Campaniei ,,Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția.”, polițiștii au desfășurat activități specifice la Colegiul Energetic din municipiul Râmnicu Vâlcea, la care au participat aproximativ 50 de elevi.

În aceeași zi, la Biblioteca Județeană din municipiul Râmnicu Vâlcea, a fost desfășurată o activitate informativ – preventivă privind răspândirea unor forme de violență sexuală în România.

În perioada noiembrie 2024 – ianuarie 2025, Inspectoratul General al Poliției Române și Ministerul Educației organizează Concursul național de creaţie virtuală ,,Vocea ta e soluția!”.

Înscrierea unităților școlare se poate face până în ziua de 15 noiembrie 2024 inclusiv, la adresa de email sigurantascolara@vl.politiaromana.ro, prin completarea și trimiterea formularului de înscriere, ce poate fi descărcat de pe site-ul sigurantascolara.ro.

Competiția este organizată în cadrul Campaniei pentru creșterea gradului de conștientizare în ceea ce privește necesitatea asigurării unui climat optim de siguranță în mediul şcolar ,,Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluţia”.

Activitatea se adresează elevilor din clasele a VI a – a VII a, respectiv elevilor din clasele a IX a – a XI a, se desfășoară între echipe mixte (fete și băieţi), formate din minimum 3 şi maximum 6 elevi pe nivel de clasă și constă în realizarea unui short/reel având ca temă Prevenirea și combaterea violenței școlare, precum și a unui short/reel având ca temă Prevenirea și combaterea traficului și a consumului de substanțe interzise.

Principalele obiective constau în stimularea și dezvoltarea gândirii critice, stimularea creativităţii, cultivarea și dezvoltarea spiritului de competiţie și fair-play, precum şi a comunicării interpersonale.

Alte activități:

Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

destinat raportării cazurilor de abuz, neglijare, exploatare și orice altă formă de violență asupra copilului.

Articole recente

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară Argeș au desfășurat în data de

Sari la conținut