Filtrează după județ

Desfășurată în: Argeș

În data de 26 martie a.c., polițiștii Biroului Siguranța Școlară Argeș au continuat activitățile preventiv-educative, la 3 unități de învățământ și au avut următoarele scopuri:

  • prevenirea consumului de substanțe ce creează dependență, în special a produselor psihoactive;
  • asigurarea unui climat de siguranță, respectiv prevenirea și combaterea riscului de violență școlară în unitățile de învățământ;
  • prevenirea evenimentelor rutiere cu victime copii, prin cunoașterea și înțelegerea regulilor de circulație.

Activitățile din ultimele 24 de ore au fost desfășurate după cum urmează:

  • activități preventive la Școala Gimnazială Băiculești, unde au participat la o întâlnire cu părinții, în cadrul Campaniei „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, la activitate luând parte 22 de părinți și 10 cadre didactice.
  • activități preventive la Școala Gimnazială ,,Alexandru Davila” din municipiul Pitești, beneficiari fiind 25 de elevi și 2 cadre didactice.
  • activități preventive la Școala Gimnazială Nămăești din comuna Valea Mare Pravăț, beneficiari fiind 60 de elevi și 5 cadre didactice.

Ocazionat de întâlnirile avute cu copiii, cu părinți ai acestora, dar și cu mai multe cadre didactice, polițiștii au prezentat aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, aspecte referitoare la răspunderea contravențională și penală în situații specifice mediului școlar.

Totodată, au fost prezentate elevilor și părinților consecințe ale consumului și implicații legale ale traficului de substanțe cu efect psihoactiv, aspecte privind siguranța în mediul on-line, precum și aspecte privind traficul de persoane.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente